Over mij

Ik ben Tjitske Lautenbach en ben 31  jaar oud. Vroeger wist ik al dat ik iets met kinderen wilde gaan doen, altijd was ik aan het oppassen en aan het spelen met kinderen ook sprak de ontwikkeling van een kind mij altijd aan.

Ik ben begonnen met de opleiding zorg en welzijn en daarna 1 jaar helpende welzijn op de Friese Poort, hier liep ik stage bij een gastouder wat ik ontzettend leuk vond. Ik wist wat ik wilde, werken met kinderen!!

Ik vloog daarna door naar de opleiding SPW3 ( sociaal pedagogisch werk). Na enkele stage’s op zowel kinderdagverblijven en BSO’s kwam ik na mijn laatste stage te werken op kindercentrum It Sinnebern te Leeuwarden. Ik ronde mijn opleiding af en mocht gelijk komen werken op It Sinnebern. Hier was ik leidster voor kinderen van 0-4 jaar. Ik vond het geweldig, dit was wat ik echt wilde en waar mijn hart ligt. Het werken met kinderen, contacten met ouders..Ik maakte kindverslagen en verdiepte mij in de ontwikkeling van het kind.

Ik hield me met van alles bezig wat een kind nodig heeft. ( knutselen, zingen, persoonlijke aandacht, verzorging, stimuleren van de ontwikkeling etc.).

Na 5 jaar hier te hebben gewerkt was er helaas een einde gekomen aan mijn contract ( door de crisis ging het slecht in de kinderopvang en moest er bezuinigd worden).

Na vele sollicitaties besloot ik gastouder te worden, voor mezelf beginnen en extra aandacht voor de kinderen, een hechte band opbouwen en een goed contact met ouders.

Nu 8 jaar later ben ik nog steeds gastouder en ben ik dol gelukkig met de gezinnen die ik heb. Ik ga elke dag met een grote glimlach naar het werk en zou ik dat niet hebben is het moment wanneer ik bij de ouders naar binnenstap of de kinderen bij mij naar binnen lopen gelijk omgetoverd tot een glimlach, het enthousiasme van de kinderen maakt zoveel goed!

Vanaf september 2018 is mijn lang gekoesterde droom uitgekomen en pas ik vanuit mijn eigen woning op kinderen. Dit doe ik met heel veel plezier en enorm veel liefde. In Maart 2019 ben ik ook zelf moeder geworden van een zoon Danilo. Hij geniet van alle kindjes die bij ons thuis komen.

Ik heb tevens ook nog verschillende cursussen gevolgd zoals kinderpsychologie, kinder-EHBO, communicatie etc.

Ik vind het belangrijk dat elk kind zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen en wil daar ook alle ruimte voor bieden. Ook vind ik rust en regelmaat erg belangrijk. Ik heb ook veel ervaring met baby’s en zal deze dan ook zoveel mogelijk het ritme van thuis aan bieden. Dit kunnen we in overleg bespreken. Ik ben creatief, enthousiast en ga graag met de kinderen naar buiten, maar geef ze ook rust op de momenten wanneer ze dit nodig hebben.

Ik heb een hele lieve vriend waar mee samenwoon in een prachtig huis in Sint Annaparochie. Ons huis is ruim en veilig ingericht (gecontroleerd door de GGD) en beschikt over een hele grote tuin. Waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Doordat ik een geregistreerd gastouder ben en beschik over een LRKP nummer heeft u gewoon recht op kinderopvangtoeslag.

Voor meer informatie, stuur me gerust een email. Er is hier en daar weer ruimte!